Ronnie Vermegen
Jingles & Commercials
Radiogeschiedenis
Ondanks dat ik naar mijn idee vrij trouw ben geweest aan de radiostations waar ik werkzaam was,
heb ik er in al die jaren heel wat versleten. Hieronder vind je mijn radiogeschiedenis van 1985 tot heden.
Mijn passie voor radio begon toen ik werd meegevraagd door een dj van Radio Reflex om eens te komen kijken in de studio. Nadat ik ook nog een plaatje mocht starten, was ik verkocht en wist ik dat dit mijn ding zou worden.
Nadat ik was ingewerkt, heb ik een aantal weken in de nachtprogrammering mogen draaien. Doordat dit het 4e radiostation in een straal van 5 kilometer was, werd dit door stations als Keizerstad, Delta en Contact niet echt op prijs gesteld.
Ook de RCD vond dat het voorlopig bij die 3 stations moest blijven en zorgde ervoor dat Radio Reflex geen lang leven beschoren was.

Na een aantal weken kwam ik Patrick van Laanen tegen die werkzaam was bij Keizerstad. Ook hij vroeg mij een keer te komen kijken en of de nachtprogrammering van Keizerstad niet iets voor mij was. Ik hoefde daar niet lang over na te denken want wie wil er nu niet bij de grootste radiopiraat van zuid-oost Nederland draaien. Na een paar proefuren had ik al snel mijn eigen programma "Nachtvlucht 958" maar doordat het de vrijdagnacht was mocht ik de naam veranderen in "De nacht van de slapeloosheid". Dit programma werd zeer populair doordat er vanalles in gebeurde. Rob de Jong werd toegevoegd aan het programma en mooie gezongen jingles mochten vanwege het succes besteld worden. Doordat Keizerstad de programmering wilde veranderen, heeft dit programma tot 1989 mogen draaien.

Doordat ik de smaak helemaal te pakken had, werd ik door Rob de Jong en zijn zwager Peter van Laar gevraagd om bij Decibel in Groesbeek te komen draaien.
In eerste instantie een mooie studio maar vanwege een verhuizing van ruimte kwamen we met onze studio midden in de winter in een stacaravan te zitten. Je moest met het instappen al rekening houden anders viel ie uit elkaar. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment programma maakte met de benen buiten de caravan omdat de bodem er onder uit gerot was. Ondanks dat heb ik mijn programma      "Kaal en illegaal" met veel plezier gepresenteerd en kwamen we later nog in 2 mooie studio's terecht.
Foto's hiervan vindt je onder in deze pagina.
In Groesbeek lagen we bij iedereen goed en dus ook bij de politie die zelf ook luisterde. Van hen kregen we dan ook het bericht dat er binnenkort een offensief tegen Decibel zou beginnen en dat het beter zou zijn voor tijd een waardig afscheid te plannen zonder dat daar problemen uit voor zouden komen.
Na wijs beraad is hiertoe besloten en werd er in Mook een zaal gehuurd om afscheid te nemen van de luisteraars.
Halverwege 1990 viel het doek voor Decibel in Groesbeek en zat ik weer zonder programma.

Doordat ik zelf toen nog in Beuningen bij Nijmegen woonde, probeerde ik het maar eens bij de SLOB (Lokale Omroep Beuningen). Een goede zet bleek later want na een half jaar werd de naam veranderd in Radio Exclusief en werden er goede DJ's aangetrokken waarvan er sommige zoals Pieter Vorage en Alex Oosterveen nog in Hilversum terecht zijn gekomen. Vanwege een mooi jinglepakket en wat extremere muziek onderscheide Exlusief zich van de rest in de omgeving. Meer rock en de toenmalige housemuziek zorgden voor een vaste groep luisteraars. 4 jaar lang presenteerde ik hier op zaterdagmorgen het programma "Thee bij de Snee". Echter door belangenverstrengeling en ruzie binnen de omroep ging het station in 1994 falliet.

Na een aantal maanden ben ik weer in de piraterij terecht gekomen.
Radio Bacarra en Radio Lokaal vroegen mij een programma te komen maken en dat heb ik gedaan.
Bij Bacarra heb ik "Kaal en illegaal" weer nieuw leven ingeblazen en bij Lokaal "Vermegen in de middag".
In 1996 kwam ook aan dit avontuur een einde doordat de RCD had besloten alle piraten in Nijmegen uit te roeien.
Dit is helaas gelukt.

Ik heb toen 2 jaar geen programma's meer gemaakt en me geconsentreerd op het maken van jingles en commercials. Dit is niet onopgemerkt gebleven want na een aantal uitprobeersels kwamen er al gauw goede professionele jingles en commercials die goed genoeg waren om op Lokale omroepen en Commerciele radiostations gedraaid te kunnen worden. Internet radiostations waren toen nog niet aan de orde.

Toen Radio 5FM me in 1997 vroeg om met de kerst een programma te komen maken was ik weer verkocht en ben ik er weer blijven hangen. Hier had ik het programma "Fiesta" op de zaterdagmiddag en heb ik mijn eerste echte jinglepakket mogen leveren aan zomerjingles. Na 3 jaar besloot ik de overstap te maken naar een commerciele omroep.

"Het Gelders Geluid" was een zeer populair radiostation voor heel Gelderland dat bekend stond om zijn smartlappen maar ook omdat men lokaal talent de kans gaf zich te profileren. De sfeer bij het station zorgde ervoor dat artiesten zelf hun CD's kwamen brengen en een bakkie kwamen drinken.
Doordat een grote sponsor stopte, kwam dit radiostation in financiele problemen.
Eind 2009 werd HGG overgenomen door een investeerder die het station omdoopte in Radio Neerlandio. Het format werd aangepast, er kwam een heel mooi gezongen jinglepakket en iedereen had er zin in.
Ik werd bij dit station verantwoordelijk voor de jinglelibrary en heb diverse gesproken pakketten mogen leveren met de huisstem Karel van Cooten. Op de zondag presenteerde ik tussen 12.00 en 15.00 uur "De gezellige zondaghits".
Omdat de inkomsten door tegenvallende verkoop van commercials vanwege de crisis tegen vielen is besloten eind 2011 de overeenkomst met UPC stop te zetten. Ook Keizerstad was net gestopt en had de frequentie verkocht aan Radio Oranje Nationaal die nagenoeg het zelfde format hanteerde als Neerlandio. Radio NL zat ook al in de regio dus de concurrentie was enorm.

Vanaf 1997 was ik ook werkzaam bij het internet radiostation RoodZwartGroen.nl.
Dit station was het eerste radiostation wat een link had met een voetbalclub.
In dit geval het Nijmeegse NEC. Een zeer professionele studio, mooie jingles en goede jocks die hun sporen al hadden verdiend bij andere radiostations zorgden ervoor dat het station groeide en zijn doel voorbij ging omdat het meer bracht dan alleen nieuws over NEC. Onlangs werd de naam veranderd in Radio 024 en brengt dit station nieuws over de regio met het kenteken 024 gecombineerd met algemeen nieuws en sportnieuws. In begin 2011 ben ik gestopt met het programma "Het Supportersplein en radiomaken vanwege tijdgebrek.

Op dit moment maak ik alleen nog jingles en heb ik elke zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur een programma bij Klasse.FM genaamd "Vrolijk de middag door".
Bekijk hieronder het fotoboek met daarin alle foto's die ik heb uit de periode van 1985 tot heden.
bij de in de linker bovenhoek van welk station de foto afkomstig is.
Voor de volgende foto klik je op de kleine foto´s onderin of op de grote foto rechts in het midden.

En voor de echte jinglefreaks staat onder het fotoboek een jinglecompilatie van de radiostations waarbij ik heb gedraaid in de periode van 1985 tot heden.
Foto 1 Keizerstad 958
Foto 2 Keizerstad 958
Foto 3 Keizerstad 958
Foto 1 Decibel 95.4 Groesbeek
Foto 2 Decibel 95.4 Groesbeek
Foto 4 Decibel 95.4 Groesbeek
Foto 1 Radio Bako Super 106 Lommel
Foto 2 Radio Bako Super 106 Dave Donkervoort
Foto 3 Radio Bako Super 106 Lommel
Foto 1 Radio Exclusief 105.4 Beuningen
Foto 2 Radio Exclusief 105.4 Beuningen
Foto 3 Radio Exclusief 105.4 Beuningen
Foto 4 Radio Exclusief 105.4 Beuningen Pieter Vorage
Foto 1 Delta Radio Cuijk
Foto 2 Delta Radio Cuijk
Foto 3 Delta Radio Cuijk
Foto 4 Delta Radio Cuijk
Foto 2 RoodZwartGroen.nl
Foto 3 RoodZwartGroen.nl
4-DaagseBeuningen Radio 024 foto 1
4-DaagseBeuningen Radio 024 foto 2
Jingle compilatie van naamjingles van 1985 tot heden
Ronnie Vermegen hanteert hobby tarieven.     Goede prijs / kwaliteitsverhouding tegen een lage prijs.     Snelle levering in de beste mp3 kwaliteit.


Lokaal | Regionaal | Landelijk | Internationaal | Internet
Home | Producties | Radiogeschiedenis | Contact